Scurta descriere
Kusadasi se lauda cu plaje placute, marea inspumata si 300 de zile insorite pe an. Ruinele fortaretei antice si a portilor sale stau marturie a impactului Imperiului Otoman asupra orasului la inceputul secolului XV. Astazi se mai pot vedea vechile case pe strazile inguste, alaturi de strazile mai moderne precum Barlar Sokak, locul in care puteti merge daca va aflati in cautarea restaurantelor si a bunei dispozitii.

Didyma (azi Didim, Turcia) a fost un oraş antic grec din Ionia. Este situat la cca 150 km sud de actualul oraş Izmir şi are un însemnat templu închinat zeului Apollo. Acest templu a fost întrecut ca mărime în fosta Ionia numai de templul Heraion de pe insula Samos şi de templul Artemisei (Artemision) din Efes (Ephesos). Se numără printre cele mai bine conservate construcţii ale antichităţii. Templul de la Didyma a fost construit în jurul anului 300 î.C. şi este înconjurat cu două şiruri de coloane, care pornesc ca două aripi la dreapta şi la stânga lui. Aceste coloane înconjurau o cameră mică care găzduia statuia lui Apollo. Cu coloane în stil ionic, atingând 19,5 m înălţime, aceste ruine contribuie în mare parte la impresia de grandoare pe care o lasă vizitatorilor.


Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.