Scurta descriere
Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia (Anatolia) și 3% Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; și Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.


Destinatii - Turcia

Oferte - Turcia

Plecare:
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Festivalul LALELELOR la Istanbul 2024 Turcia - Festivalul LALELELOR Istanbul • 5 zile (17-21.04.2024) • 399Eur - Festivalul LALELELOR la Istanbul 2024 confortconfortconfortconfortconfort de la 399 € 🌷 Festivalul lalelelor ISTANBUL  5 zile  (Miercuri 17 APRILIE- Duminica 21 APRILIE 2024) - 399 Eur 🌷 Detalii